Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Banyo Küfü Nasıl Temizlenir

12-02-2019 17:19
Banyo Küfü Nasıl Temizlenir

Banyo Küfü Nasıl Temizlenir

Banyo sürekli nemli, ıslak ve sıcaklığa maruz kaldığından küf oluşumuna oldukça elverişlidir. Ayrıca banyonun herhangi bir yerinde küflenme başladığında hızlı bir şekilde yayılmaktadır. Küflenmenin banyoda ilk gözlemlendiği yer maalesef jakuzi ya da duşa kabinlerdir. Şayet bu bölgelerde oluşan küflere zamanında müdahale edilmezse, küf diğer yüzeylere de hızlı bir şekilde yayılmaktadır. Perde, banyonun tavanı, banyo fayansları ve daha birçok yer küflenmeye oldukça elverişlidir. Elbette ki küfün mikroskobik bir mantar olduğunun da unutulmaması gerekmektedir. Bu nedenle bazı küf türlerinin insan sağlığına büyük bir zararı dokunabilmektedir. Kimi zaman kanserojen etkisi de bulunan küfler, solunum ve sinir sistemi rahatsızlıklarına da neden olmaktadır. Küf sorununu çözmek içinse öncelikle küfün arkasındaki asıl sebebin araştırılması gerekmektedir. Örneğin; küflenen yer eski bir su borusuysa, o boruyu değiştirmeden duvarı temizlemek ya da boyamak nafile olacaktır.

Jakuzi İçindeki Küf Nasıl Temizlenmelidir?

Jakuzi modelleri temizliğinde en çok yapılan hata fırça ve kimyasal temizleyiciler kullanılmasıdır. Ne olursa olsun herhangi bir kimyasal madde kullanılmaması gerekir, akrilik yapıya sahip olan jakuziler de yüzey çok hassas dır. Temizlik aşamasında kullanılan fırça jakuziyi çizebilir, çamaşır suyu, toz deterjan gibi kimyasal temizleyiciler yüzeyin bozulmasına sebep olur ve garanti dışı kalır. Kimyasal deterjanlar kullanıldığında sıcak suyla birleşimi sonrası jakuzi yüzeyinde kabarmalar olabilir. Bu tür durumlarla karşılaşmamak için Küf lenmiş yüzey yumuşak bir bezle ve sıvı deterjanla temizlenmeli ve suyla durulanmalıdır.

Banyoda Silikon Kullanılmış Alanlardaki Küf Nasıl Temizlenir?

Lavabo ve jakuzi kenarlarında kullanılan silikon anti bakteriyel olsalar dahi birkaç yıl içerisinde küflenmektedir. Şayet böyle bir durum ile karşı karşıya kaldıysanız, silikonları komple sökmeniz ve iyice temizlemeniz gerekmektedir. Küflenen silikonlar çok zarar görmemişse ya da jakuzinin dışındaki kenarlardaysa, şeridi camdan çekerek çıkarın. Ardından deterjan ve bir fırça yardımıyla iyice temizleyin. Ardından duruladığınız silikon şeritleri iyice kuruduktan sonra yerine yeniden takabilirsiniz. Ancak yeniden silikon çekecekseniz, uçucu gaz içermeyen anti bakteriyel silikon kullanmanız gerekmektedir. Silikon uygulayacağınız yer tamamen kuruduktan sonra yeniden silikon çekebilirsiniz.

Jakuzide Küf Oluşumunda Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Küflerin evinizin neresinde olursa olsun, nemli, ıslak ve sıcak ortamları sevdiğini unutmayın.

Özellikle banyoyu kullandıktan sonra havalandırmaya özen gösterin. Banyonun sürekli kuru kalması küf oluşumunu engelleyecektir.

Ayrıca banyoda nemli kalan yerleri bir paspas ya da bez yardımıyla silerek kurutabilirsiniz.

Maliyeti ne olursa olsun, kaliteli bir jakuzi istiyorsanız en doğru yerdesiniz. Çünkü jakuzi fiyatları ve modelleri hakkında yaptığınız araştırmanın ardından size en uygun modeli bulabilirsiniz. Her bütçeye uygun seçenek sunduğumuz firmamızda, dilediğiniz modelde sipariş verebilirsiniz. Birçok fonksiyona sahip jakuzi modellerinden banyonuza en uygun olan oval ya da kare modelleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca bilmeniz gereken en önemli nokta, kaliteli bir jakuzi sayesinde küf ve benzeri dertlerle karşılaşma olasılığınız azalacaktır.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.