Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Spor Sonrası Jakuzi Faydaları

11-04-2018 17:37

En iyi ve faydalı rahatlama yöntemi olarak bilinen jakuzi ler eskiden birçok kişi için lüks olarak görülüyordu. Ulaşılamaz fiyatları nedeniyle satın alınmasının zor olmasını göz önüne kattığımızda bu durum son derece normal karşılanabilirdi. Günümüzde ucuz jakuzi lere sahip olmak çok büyük bir sorun değil. İnternet üzerinden yapılan aramalarda çok uygun fiyatlı jakuzi modellerine ulaşmak mümkün.


Artık evlerde ticari işletmelerde de sık karşılaştığımız jakuzi modellerinin egzersiz sonrası faydalarına da göz atmakta yarar var. Egzersiz yapıldıktan sonra kaslarda hasarlar oluştuğu görülür. Bu hasarlar kan akışında artış, şişlik ve bölgesel sıcaklık gibi sonuçlardır.


Jakuzi içerisindeki su özellikle ağır bir spor sonrasında birçok rahatlatıcı aktiviteden daha ideal görünür. Jakuziye soğuk su ile girip derecenin yavaşça yükseltilmesi halinde vücudunuzun kan basıncı dengelenmeye başlar. Bu sırada vücudunuz yumuşar ve aynı zamanda da rahatlama etkisi başlar. Suyun vücudunuz üzerinde yarattığı etkisi beşinci dakikadan sonra çok daha fazla artar ve rahatlatıcı bir masaj etkisine dönüşür. Özellikle Body/Fitness yapan sporcuların, spor sonrasında jakuzi yi tercih etmesi kasların daha çok sıkılaşarak gelişmesine yardımcı olan önemli etkenlerden birisidir.

 

Antrenman sonrası kalp ritmi bir süreliğine normalden daha hızlı seyredeceğinden, jakuzide ki suyun derecesi şok etkisi yaratacak derecede çok soğuk veya çok sıcak olursa tansiyon dengesinin bozulmasına neden olacak ve beyin kanaması riskini arttıracaktır. Bu nedenlerden dolayı antrenman sonrası jakuziye girmeden önce 15 dakika beklenmesi ve orta derecede soğuk olması en doğru tercih olacaktır.

 

Sağlıklı Vücut İçin Jakuzi


Vücudunuzun sağlığı açısından kullanabileceğiniz jakuzi modelleri ni özellikle rahatlamak amacıyla kullanmanız durumunda istediğiniz etkiyi elde edebilirsiniz. Bunun için hazırlanmış olan modellerin basınçlı su sistemi sayesinde vücudunuza masaj uygulaması vücudunuzun rahatlamasına yardımcı olduğundan gevşemiş bir şekilde günümüzde devam ettirebilirsiniz.


Kas kasılmalarını önlemek ve vücudunuzun gevşemesini sağlamak için jakuzi kullanımı sağlıklı mıdır? Sorusunun cevabını merak edenler özellikle kullanım sırasında elde edecekleri etkili sonuçlar ile kısa süre içerisinde daha sağlıklı ve esnek bir vücuda sahip olmanın keyfini çıkartabilirler. Vücudunuzun yanı sıra özellikle ruhsal sağlığınıza açısından da rahatlamanıza yardımcı olarak gün içerisinde yaşamış olduğunuz streslerden uzak gevşemiş bir şekilde yaşantınızı devam ettirmenize yardımcı olmaktadır.


Jakuzi Kullanımının Sağlıklı Sonuçları


Vücudunuzun daha sağlıklı olması için özellikle yüksek su basıncı ile vücudunuza uygulama yapan jakuzi kullanımı istediğiniz etkiyi elde etmenize yardımcı olacak seçenekler arasında yer almaktadır. Kullanımı sırasında vücudunuza hızla çarpan yüksek basınçlı su sayesinde kan dolaşımını hızlanması ve aynı zamanda kas kasılmaların gevşemesi sağlanmaktadır.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.