Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Jakuzi Suyu Nasıl Isıtır

14-07-2023 10:32
Jakuzi Suyu Nasıl Isıtır

Jakuzi Suyu Nasıl Isıtır?


Dış mekan Jakuzinin en önemli işlevleri arasında sıcak su ile masaj yapmak bulunuyor. Peki, jakuzi içerisinde suyu nasıl ısıtır? Jakuzilerin içerisinde yer alan ısı pompaları suyun istenilen sıcaklığa gelmesine yardımcı olur. Aynı zamanda ısıtmalıjakuzi sayesinde suyun istenilen sıcaklık seviyesinde kalması sağlanır. Aynı zamanda da motorun durduğu ve çalışmaması halinde bile su sıcaklığı sabit kalır. Bu da jakuzilerin en önemli özelliği arasındadır!

 

Bunun dışında ısıtmalı jakuzi içerisinde suyun kaç derece olması gerektiği belirtilmektedir. Jakuzi dışında da uzmanların yaptığı açıklamaya göre vücudumuzun sağlığı açısından suyun sıcaklığının 40 derece üzerinde olmaması önerilmektedir. Spa havuzu için de en fazla 36-37 derece sıcaklıktaki su önerilmektedir. Fazla sıcak su hem vücudun kurumasına hem de tansiyon rahatsızlıklarına sebebiyet verdiği bilinmektedir.

 

JAKUZİ NASIL ÇALIŞIR?


İç mekan Jakuzilerin çalışma mantığı da biraz farklıdır. Jakuzilerin işlevini yerine getirebilmesi için küvetin içine sıcak su doldurulması gerekmektedir. İsteğe göre jakuzi sistemine ısı dengeleyici talep edebilirsiniz, Isı dengeleyici içerisine doldurduğunuz sıcak suyun soğumasını engeller, soğuk suyu ısıtmaz.  İçerisine doldurduğunuz suyun miktarı emiş motorunun bir miktar üzerinde olmalıdır. Bu şekilde motor suyu hareketlendirmeye başlayacak ve su ile hava kabarcıkları çıkacaktır. Bu şekilde jakuziçalışmaya sizler de keyif yapmaya başlayabileceksiniz.

 

Tercih edebileceğiniz jakuzi modelleri çok fazladır. Kalabalık bir aileyseniz çift kişilik olan ya da dış mekan jakuzi ürünlerini tercih etmeniz gerekebilir. Kalabalık bir aile değilseniz bile tek kişinin yapabileceği keyfi dilerseniz iki kişilik jakuzilerin içerisinde de yapabilirsiniz. 

 

SICAK JAKUZİYİ KİMLER KULLANABİLİR?


Yapılan açıklamalara ve uyarılara göre jakuzinin ortalama 6 yaşından sonra kullanması önerilmektedir. Uzmanlar, 6 yaşından büyük çocukların jakuziye girmesini öneriyor. Elbette 6 yaşından küçük çocuklar da jakuziye girebilir. Ancak mutlak ebeveyn gözetiminde olması gerekmektedir. Yaşanabilecek her türlü olumsuz kazaların önüne geçmek adına uzmanların tavsiyelerini dinlenmeniz yararınıza olacaktır.

 

Yetişkinler ise başta ısıtmalı jakuzi olmak üzere diğer jakuzi türlerinde ortalama 30 dakika ila 60 dakika boyunca kalabilirler. Fazla kalmak rahatsızlıklara ve çeşitli sağlık problemlerinin ortaya çıkmasına neden olabilir. Uzmanların önerilerini dikkate alarak jakuzi içerisinde keyifli dakikalar geçirebilir, vücudunuzun yorgunluğunu sıcak su ve masajın etkisi ile atabilirsiniz!

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.