Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Jakuzi Ne Anlama Gelir

23-06-2023 12:57
Jakuzi Ne Anlama Gelir

Jakuzi Ne Anlama Gelir?

 

Herkes banyosunda bir jakuziolsun ister. Jakuzi içerisinde barındırdığı güçlü motorlar sayesinde suyun vücuda yumuşak darbelerle masaj yapmasını sağlar. Aslında bir nevi vücutta hidroterapi masajının en kestirme yolu olarak da işe yaramaktadır.

 

Türk Dil Kurumu’nun yaptığı açıklamaya göre jakuzi direkt "Sağlık havuzu” olarak adlandırılmaktadır. Kökeni Türkçe olan jakuzinin vücuda sağladığı çok fazla yarar bulunmaktadır. Farklı model ve çeşitlerde üretilen jakuzi modelleri sadece sağlık amacı ile değil, aynı zamanda eğlence ve keyifli vakit geçirmek için de tercih edilmektedir.

 

JAKUZİNİN TARİHİ

 

Aslında jakuzinin tarihi biraz incelendiği zaman Roma dönemine kadar dayandığını söylemek mümkün. Çünkü eski dönemlerde vücutların dinlendirilmesi için masaj tercih ediliyordu. Roma dönemindeki hamamlarda sıcak tazyikli su ile masaj kültürünün oluşturulduğu bilinmektedir. O dönemdeki bu masaj şekli zaman içerisinde kendini geliştirip değiştirerek günümüzün jakuzi formunu aldığı söylenmektedir.

 

O zaman jakuziolarak bilinmese de günümüzde jakuzi olarak adlandırılan bu oluşumların en büyük amacı vücudun rahatlaması ve kas/eklem ağrılarının giderilmesini sağlamak. Suyun hem sıcak hem de hareketli bir şekilde vücutta gezinmesi masaj etkisi görecektir. Bununla birlikte kan dolaşımını da artması ile vücuttaki ödem, şişlik ve ağrılar da ilaçsız bir şekilde tedavi edilebilecektir.

 

Günümüzde gelişen ve farklı modellerle kullanıcıların karşısına çıkan jakuziler sadece bedensel değil, aynı zamanda fiziksel olarak da rahatlama sağlamaktadır.

 

ÇİFT KİŞİLİK JAKUZİLER

 

Jakuzi modelleriincelendiğinde çok fazla modelin olduğunu görebilirsiniz. Farklı zevk ve kullanım şekillerine hitap eden jakuziler arasında en çok çift kişilik jakuzi dikkat çekmektedir. Jakuzilerin sırt ve taban kısımlarında olan jet kısımları suyun hareket etmesini sağlar. Bu da rahatlatıcı bir masajın yapılması ve vücudun gevşemesi anlamına gelir.

 

Genellikle kabalalık ve çocuklu ailelerin tercihleri arasında olan çift kişilik jakuziler, diğer modellere göre daha geniş formdadır. Kalabalık bir şekilde jakuziye girildiğinde keyif vakit geçirilmesi sağlanır. Bu modeller çift kişilik olmasına rağmen, tek başına girip rahatça keyif sürmek isteyenlere de hitap etmektedir. Kişinin tercihine göre çok sayıda jakuzi modelinin olduğunu söylemek mümkündür.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.