Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Jakuzi Kullanımı ve Kurulum Püf Noktaları

19-04-2018 19:45

Jakuzi sistemleri büyük bir keyiftir. Ancak bu keyfi her zaman en üst seviyede yaşamak için bazı dikkat edilmesi gerekenler söz konusu. Üstelik bu dikkat edilecek hususlar, daha ilk andan, yani Jakuzinin kurulumundan başlar. Jakuzi kurulumu nda dikkat edilecekler, ilerleyen dönemde tam performans ile kullanım imkânı tanır. Bu yüzden önemsenmesi gereken bir konudan bahsediyoruz. Dikkat edilmesi gerekenlere geçelim hemen ve atlamamanız gereken bu önemli detayları sıralayalım. Böylece siz de hayatınıza keyif katacak Jakuziyi tam performans ile kullanabilin. Hem kendiniz için hem de aileniz için en doğru kararı veriyor ve bu özel teknolojiyi evinizin bir parçası haline getiriyorsunuz. Ancak işte bu detaylara dikkat etmeyi unutmayın.


Elektrik Tesisatı 

 

Öncelikle montajın düzgün yapıldığından elektrik ve su tesisatınızın eksiksiz olarak tamamlandığından emin olmanız gerekiyor. Jakuzi ler elektrikle çalıştığından tesisatınızın topraklı olduğuna dikkat etmelisiniz. Jakuzi motoruna giden kabloda kaçak akım rölesi bulunması önemli bir detaydır. Jakuzi motoru taşıyıcı profil de montajlıdır suyla temas etmez, bu taşıyıcıların yerle temas ettiği bölgede plastik papuçlar bulunmaktadır. Her nekadar motor sudan uzak olsa da topraklama ve kaçak akım rölesi olmayan yerde kaçak oluşabilir.


Sıcak Soğuk Su Tesisatı


Sıcak soğuk su bağlantılarının düzgün bağlandığına emin olmalısınız, jakuzi üzerinde bataryalı bir model tercih ettiyseniz. Montaj sonrası jakuzi duvara birleştiğinde batarya altındaki boruların kıvrılmadığına dikkat etmelisiniz. Bu tür durumlarda bataryayı açtığınızda su gelmeyebilir.


Pis Su Tesisatı


Pis su gideri için jakuzi altında bıraktığınız Q50 li pvc borunun Jakuzi altında montajlı bir şekilde gönderilen körüklü hortumla birleşim yeri arasına adaptör contası konulması gerekir. Bu conta jakuzi içerisindeki suyu tahliye ettiğinizde kaçak oluşmasını engeller. Jakuzi gider hortumunu sıkıştıracağından hortumun çıkmasına ve suyun taşmasına engel olacaktır. Kurulumun püf noktaları olarak niteleyebileceğimiz bu bilgilerin ardından biraz da jakuzi nasıl kullanılır buna yer verelim.


Su Doldurmadan Çalıştırmayın


Jakuziyi çalıştırmadan önce içine sıcak su doldurulması gerekir. Çünkü jakuzi motorunun çalışabilmesi için suyun seviyesi emiş süzgecinin 2-3 cm kadar üstünde olması gerekir. Eğer bu duruma dikkat etmezseniz jakuzi nin motoru olması gerektiği gibi çalışmaz ve arıza oluşmasına neden olabilirsiniz.


Bunun yanında bazı jakuzi sistemlerinde suyun belli bir sıcaklıkta tutulabilmesi için ısı dengeleyici bulunur. Bu sistemlerde suyun sıcaklığı, kişiyi rahatsız etmeyecek seviyede olmalıdır. Böylece hidromasajın etkisi arttırılmış olur. Yine termostat ve ısıtıcının bulunmadığı ısıtmasız jakuzi sistemlerinde ise suyun soğumaması için bataryadan sıcak su takviyesi yapılmalıdır.

 

Jet Yönlerini Ayarlayın


jakuzinin rahatlatıcı etkisinden yararlanabilmek için jet yönlerini kendinize göre ayarlamanız gerekir. Bunun yanında jakuzi kumanda panelinde bulunan buton  sayesinde su basıncını ayarlayabilirsiniz. Bu sayede rahatsız etmeyecek bir basınç düzeyinde rahatlamanın keyfini yaşayabilirsiniz.

 

Kullandıktan Sonra Temizlik


Jakuzinizi kullandıktan sonra içindeki suyu boşaltın. Ardından küvetin içerisine yeniden su doldurun, yüksek basınçta su çıkacak şekilde çalıştırın ve suyu boşaltarak jakuzi yi durulayın. Bu sayede kalan sabun ve vücut kiri gibi artıkları temizlemiş olursunuz. Ayda bir kere sıvı deterjanla detaylı bir temizlik yapabilirsiniz. Toz deterjan veya kimyasal temizleyiciler jakuzi yüzeyini bozabilir bu nedenle kullanmamanız tavsiye edilir.

 

Jakuzi tüm bu önemli bilgiler doğrultusunda kullanılmalıdır. Yukarıda belirttiğimiz şekilde yapılan kurulum ve kullanım size uzun ömürlü bir jakuzi keyfi imkânı sunacaktır. Jakuzinizi uzun yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

 
 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.