Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Bahçe Jakuzi Kurulumu Nasıl Olmalıdır

21-07-2018 17:18
Bahçe Jakuzi Kurulumu Nasıl Olmalıdır


Jakuziler, geçmişte sadece otellerde ve spa merkezlerinde kullanılan ürünlerdi. Ancak son dönemlerde hem jakuzi fiyatlarının uygun hale gelmesi hem de kişilerin jakuzilere olan taleplerinin artması ile evlerde ve evlerin yatak odalarında da kullanılır hale geldiler. Ancak jakuziler, sadece yatak odaları ve banyolarda kullanılmıyor. Aynı zamanda dış mekânlarda, evlerin bahçelerinde de kullanılmaktadırlar. Peki, bu bahçe jakuzilerinin kurulumu nasıl olmalıdır?


Bahçe Jakuzisi Kurulumu İçin Tavsiyeler


Bahçe jakuzilerinin kurulumu için öncelikli olarak sağlam bir jakuzi temeline ihtiyaç duyulmaktadır. Çünkü jakuzinin yerleştirildiği temelin bahçe jakuzisine, içerisindeki suya ve jakuzisinin ağırlığına karşı dayanıklı olması gerekmektedir. Ancak jakuzinin temeli jakuzi kurulumu için yetersizse, bu durum jakuzinin bu temel üzerine konulmasını ardından dış kaplamasında gerginlik oluşmasına, kaymasına ve toprak altına oturmasına neden olabilir. Bu nedenle jakuzinin doğru bir temel üzerine yerleştirilmesi şarttır.


Bahçelerde kullanılan jakuziler, özellikle yüksek bir temel üzerine yerleştirilmelidir. Bu, suyun jakuzi kaplamasına zarar vermesini önler. Yine su ile dolu olan bahçe jakuzisi, oldukça ağırdır. Bu nedenle monte etmeden önce mutlaka bir müteahhit ya da inşaat mühendisi ile görüşmeniz gerekmektedir.

 

Bunların yanında bahçelere konumlandırılacak olan jakuziler, beton temel üzerine yerleştirilecekse 10cm derinlik zorunluluğu bulunmaktadır. Bunun için de nitelikli ve lisanslı bir müteahhidin hazırlaması tavsiye edilmektedir. Ayrıca jakuzinin yüzeyinin düz ve uygun seviyede olması da oldukça önemlidir.


Bahçe Jakuzisi Kurulumu İçin Su Tesisatı Gerekir mi?


Bahçe jakuzileriiçin su tesisatına gerek bulunmamaktadır. Çünkü hem gömülü hem de taşınabilir dış mekân jakuziler, geleneksel bahçe hortumu yardımı ile doldurulabilmektedir. Ancak su ile dolu olan jakuzinin oldukça ağır olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle jakuzinizin sağlam ve çok iyi bir temel üzerinde konumlandırıldığından emin olmalısınız.


Bahçe jakuzinizin temeli, jakuzinin içi su ve kullanıcılar ile doluyken taşıyabileceği kadar güçlü olmalıdır. Eğer jakuzinizi yüksek bir yapının üzerine kuracaksanız, anlaşmalı firmanız ve yapısal bir mühendise danışmanızda fayda bulunmaktadır. Siz de bahçe jakuzi modelleri arasından dilediğinizi tercih edebilir ve jakuzi keyfi yapmaya başlayabilirsiniz.

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.